Βιογραφικό σημείωμα
Το 2003 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων από όπου και αποφοιτεί το 2009 με βαθμό «λίαν καλώς». Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιεί υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Ξυνιάδας - Κ.Υ. Δομοκού. Το 2012 αρχίζει να εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sahlgrenska στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας. Μεταξύ 2013 και 2018 ειδικεύεται στην ψυχιατρική στα νοσοκομεία Sahlgrenska και Kungälv της Σουηδίας. Ταυτόχρονα εκπαιδεύεται στην ψυχοθεραπεία στα πλαίσια της ψυχιατρικής ειδικότητας με έμφαση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια και παρακολούθηση ασθενών υπό εποπτεία.
Παράλληλα με την ειδικότητα της ψυχιατρικής εργάζεται ως μέλος ερευνητικής ομάδας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας ψυχιατρικής Margda Waern στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, με αντικείμενο την μελέτη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς σε ενήλικες. Ως μέλος της ομάδας παρακολουθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ετών πάνω στην τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα στην ψυχιατρική (Forskarskola i psykiatri, Göteborgs Universitet). Επιπλέον συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνές συνέδριο και ημερίδες για την αυτοκτονική συμπεριφορά καθώς και στη συγγραφή άρθρων για επιστημονικά περιοδικά.
Από τον Φεβρουάριο του 2018 διατηρεί θέση επιμελήτριας Α’ στο νοσοκομείο Kungälv της Σουηδίας στο τακτικό εξωτερικό ψυχιατρικό ιατρείο Ale. Παράλληλα αναλαμβάνει την κλινική καθοδήγηση και επιτήρηση ειδικευόμενων ιατρών της κλινικής.
Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο όρος ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να περιγράψει μια νεότερη μορφή θεραπείας που έχει τις ρίζες της στην κλασική ψυχανάλυση. Διαφοροποιείται από την ψυχανάλυση όντας λιγότερο εντατική (τυπικά 1 φορά την εβδομάδα σε αντίθεση με 4-5 φορές στην κλασική ψυχανάλυση) και δυνητικά βραχύτερη σε διάρκεια εκεί όπου η ψυχανάλυση συνεχίζει επί σειρά ετών. Θεραπευόμενος και θεραπευτής κάθονται απέναντι ο ένας στον άλλο αντί να γίνεται χρήση του παραδοσιακού «ντιβανιού».
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι θεραπευτικές τεχνικές ποικίλουν. Από τη μία υπάρχουν αυτές που βασίζονται στην ερμηνεία διαπροσωπικών σχέσεων «εδώ και τώρα» με ταυτόχρονη μερική εξέταση των πρώτων οικογενειακών σχέσεων. Απώτερος στόχος είναι η αύξηση του βαθμού αυτογνωσίας και η βελτίωση των σχέσεων του θεραπευόμενου με το περιβάλλον του. Από την άλλη έχουν διαμορφωθεί τεχνικές με κυρίως υποστηρικτικό χαρακτήρα. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί ο θεραπευόμενος στην προσπάθεια διαχείρισης μείζονων προβλημάτων, να επιτευχθεί ανακούφιση συμπτωμάτων και αύξηση της ικανότητας προσαρμογής. Η υποστηρικτική μορφή θεραπείας απευθύνεται σε ασθενείς με βαρύτερη ψυχοπαθολογία, καταστάσεις κρίσης κλπ και παρουσιάζεται πιο ευέλικτη σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των συνεδριών και τον συνολικό χρόνο θεραπείας.